Foto: Reuters/Scanpix

Uzbrucējs, kurš 5. novembrī baznīcā Teksasā nošāva 26 cilvēkus, 2012. gadā bija aizbēdzis no garīgās veselības klīnikas un tika raksturots kā bīstams sev un citiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tagad 26 gadus vecais Devins Patriks Kelijs uz psihiatrisko slimnīcu tika nosūtīts pēc tam, kad tika tiesāts par uzbrukumu savai bijušajai sievai un audžudēlam, kad atradās militārajā dienestā.

Taču no ārstniecības iestādes Ņūmeksikas štatā viņš pamanījās aizbēgt. Vēlāk tajā pašā gadā Kelijs tika atzīts par vainīgu atkārtotā uzbrukumā sievai un audžudēlam. Tāpat viņš jau pirms tam bijis pieķerts par mēģinājumu ienest ieroci Gaisa spēku bāzē.

Vēstīts, ka Kelijs 5. novembrī baptistu baznīcā Saterlendspringsā nošāva 26 un ievainoja 20 cilvēkus. Izmeklētāji domā, ka uzbrukuma motīvi varēja būt bijis sadzīves strīds.

Apšaude turpinājusies, līdz baznīcā ieradies kāds ar šauteni bruņots vietējais iedzīvotājs, kurš stājies uzbrucējam pretī un viņš bija spiests bēgt. Bruņotais kungs un kāds cits vietējais iedzīvotājs dzinās viņam pakaļ, līdz bēglis nenovaldīja savu spēkratu un avarēja.

Kelijs savā automašīnā nošāvās, secināja izmeklētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!