Foto: AFP/Scanpix/LETA

Apmaiņas studente no Pakistānas ir starp pirmajiem nosauktajiem upuriem piektdien notikušajā apšaudē Teksasas vidusskolā, ziņo raidsabiedrība BBC.

Jau vēstīts, ka apšaudē Santafe vidusskolā Teksasā nogalināti desmit cilvēki, bet vēl desmit mācību iestādes audzēkņi ievainoti. Aizturētais uzbrucējs, kurš atklājis uguni, ir 17 gadus vecs Santafe vidusskolas skolnieks Dimitrios Pagourtzis. Viņš apsūdzēts par slepkavību.

Pakistānas vēstniecības Vašingtonā pārstāvis apstiprinājis, ka starp bojāgājušajiem upuriem ir studente Sebika Šeikha. 18 gadus vecā jauniete bijusi apmaiņas programmas skolniece. Pusaudzes vecāki Abduls Azizs un Fara Šeikha BBC pastāstījuši, ka par apšaudi uzzinājuši ziņās televīzijā. Apstiprinājumu par meitas nāvi abiem vecākiem izdevies saņemt aptuveni stundas laikā, runājot ar skolas administratorēm. Mirušās Šeikhas ķermenis tiks nogādāts mājās Karači, Pakistānā.

Apšaudē nogalināta arī skolotāja Sintija Tisdeila, ASV medijiem atklājuši viņas ģimenes locekļi. Citi upuri, pieļaujot, ka lielākā daļa no tiem ir skolas audzēkņi, ar Teksasas autoritāšu iesaistīšanos tiks identificēti sestdien.

Jau vēstīts, ka uzbrucējs Dimitrios Pagourtzis izmantojis no tēva, kuram bijusi ieroču turēšanas atļauja, paņemto bisi un revolveri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!