Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV telekanāls CNN sestdien noraidīja Savienoto Valstu prezidenta Donalda Trampa pārmetumus, kurš tviterī kritizēja raidorganizāciju par to, ka tā pasaulē reprezentē ASV "ļoti slikti".

"Tas nav CNN darbs reprezentēt ASV pasaulei," tviterī norādīja raidorganizācijas sabiedrisko attiecību komanda. "Tas ir jūsu. Mūsu darbs ir ziņot par jaunumiem. #PirmkārtFakti."


Tvītā iekļauts arī ābola emodži, šādi atsaucoties uz neseno raidorganizācijas reklāmas kampaņu "Pirmkārt, fakti", kurā ābols bija viens no simboliem.

CNN reakciju un skaidrojumu izraisīja Trampa sestdienas tvīts, kurā viņš apgalvoja, ka "telekanāls "Fox News" Savienotajās Valstīs ir daudz svarīgāks par CNN, bet ārpus ASV "CNN International" joprojām ir nozīmīgs (viltus) ziņu avots, un viņi reprezentē mūsu valsti pasaulei ļoti slikti. Ārpasaule patiesību no viņiem neuzzina".

Tramps CNN kritizējis vairākkārt - gan vēlēšanu kampaņas, gan prezidentūras laikā, raidorganizāciju dēvējot par "viltus ziņām". Prezidents bieži viesojies "Fox News" pārraidēs, turklāt arī cildinājis raidorganizācijas žurnālistus, tādus kā Šons Hanitijs, par notikumu atspoguļojumu un reitingiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!