Foto: AP/Scanpix

Krimā izvietotie Krievijas karavīri Ukrainas telekanālam TSN atzinuši, ka pilda Maskavas pavēles un paliks arī pēc svētdien paredzētā referenduma, kad "sāks darboties pa īstam".

17.martā Krimā bloķētās Ukrainas armijas daļas tiks pārdēvētas par bandītiskiem grupējumiem, lai tajās varētu likumīgi ieiet. Ukraiņu karavīriem tiks piedāvāti divi varianti - dienēt ārpus Krimas robežām vai arī pieņemt Krievijas pilsonību.

Tās daļas, kas izrādīs pretestību, tiks ieņemtas bruņotā triecienā.

Mierīgos iedzīvotājus apsolīts neaiztikt, viņiem vienkārši pases tiks nomainītas uz Krievijas pasēm. Nepieciešamības gadījumā mierīgos iedzīvotājus slēps pagrabos.

Kā ziņots, viens no tā dēvēto Krimas pašaizsardzības spēku karavīriem žurnālistiem atzinis, ka ir Krievijas pilsonis, kā arī atklājis, ka Krimā atrodas jau mēnesi.

Šāds atklājums ļauj secināt, ka Krievijas pilsoņu organizēta ievešana Krimā sākusies vēl pirms Viktora Janukoviča atstādināšanas no Ukrainas prezidenta amata.

Kad žurnālisti piegāja pie vairākiem cilvēkiem, kas bija tērpušies uniformās, pie kurām bija piespraustas Georga lentītes, viens no tā dēvēto Krimas pašaizsardzības spēku karavīriem atzinis, ka viņš ir Krievijas Kubaņas reģiona iedzīvotājs, kā arī atklājis, ka nezina, kuru un no kā viņš aizstāv. Viņš arī pastāstījis, ka Krimā atrodas jau aptuveni mēnesi un tur paliks līdz 16.martam.

Svētdien Krimā notiks referendums par pievienošanos Krievijai, kas kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo pussalu.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība uzstāj, ka Krievijas militārās okupācijas apstākļos sarīkotais referendums būs neleģitīms un tā rezultāti netiks atzīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!