Foto: RIA Novosti/Scanpix

ASV izlūkdienestiem izdevies pārtvert sarunas starp džihādistu grupējuma "Islāma valsts" vadību un viņiem lojālajiem kaujiniekiem Ēģiptes Sīnāja pussalā, kurā tie lielījušies par Krievijas pasažieru lidmašīnas iznīcināšanu, vēsta telekanāls NBC, atsaucoties uz avotu izlūkdienestos.

"Viņi atklāti svinēja," sacīja avots.

Pārtvertajās sarunās ir arī detalizēta informācija par to, kā tika iznīcināta lidmašīna, taču amatpersonas atsakās par to runāt konkrētāk.

Citā pārtvertā saziņā no kaujiniekiem Sīnājā raidītā vēstī brīdināts, ka "drīz šeit (Sīnājā) notiks kaut kas liels", taču netiek pieminēta lidmašīna.

Kā ziņots, Francijas telekanāls "France2" piektdien vēstīja, ka ierakstā vienā no pagājušajā sestdienā avarējušās Krievijas lidmašīnas melnajām kastēm dzirdams sprādziens, kas nav saistāms ar dzinēja sabojāšanos.

"Ieraksts lidmašīnas melnajā kastē ļauj dzirdēt sprādziena troksni lidojuma laikā," telekanālam pavēstīja avots, kura vārds netiek atklāts.

Pēc viņa teiktā, "troksnis nav dzinēja sabojāšanās rezultāts".

Cits izmeklēšanai tuvu stāvošs avots aģentūrai AFP pastāstīja, lidmašīnu piemeklējis "vardarbīgs, pēkšņs" gals.

Dati no melnās kastes rāda, ka "lidojuma laikā viss bija normāli, absolūti normāli, un tad pēkšņi nav nekā", sacīja avots.

Kā ziņots, sestdien 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris, un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Atbildību par lidmašīnas notriekšanu uzņēmušies ar teroristisko grupējumu "Islāma valsts" saistīti kaujinieki, taču šī paziņojuma ticamība izsaukusi skepsi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!