Foto: Publicitātes foto
Tenesijas štata gubernators Bils Heslems ceturtdien, 22. maijā, parakstījis likumu, kas atļauj nāvessodu izpildi ar elektriskā krēsla palīdzību. Tiesa, šāds nāvessoda veids tiks piemērots tikai tad, ja štatam trūks nepieciešamo medicīnisko preparātu.

Tenesijas štata likumdošana tagad ļauj uz nāvi notiesātajiem ieslodzītajiem (ja noziegums izdarīts pirms 1999. gada) izvēlēties, kā viņi vēlētos mirt - uz elektriskā krēsla vai ar letālu injekciju.

Pēdējo reizi elektriskais krēsls tika izmantots 2007. gadā, kad tādā veidā ar nāvi sodīja Derilu Holtonu, kurš bija notiesāts par trīs savu dēlu un pusmāsas noslepkavošanu.

Jau vēstīts, ka pēc neveiksmīgas nāvessoda izpildes procedūras trīs amerikāņu "nāvinieki" šī gada aprīlī Oklahomā iesniedza apelācijas prasību.

Toreiz sašutumu sabiedrībā izraisīja 38 gadus vecā izvarotāja un slepkavas Kleitona Loketa nāve - pēc nāvējošas injekcijas viņš nomira nevis uzreiz, bet gan pēc 43 minūtēm, lai gan parasti šis process aizņem aptuveni 12 minūtes.

Vairumā ASV štatu ir hronisks nāvessoda izpildei nepieciešamo preparātu trūkums, jo Eiropas kompānijas ir pārstājušas uz ASV eksportēt pentobarbitālu. Līdz ar to amerikāņiem nākas pielietot alternatīvas nāvessoda metodes, tostarp ar vēl nepārbaudītiem preparātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!