Foto: AFP/Scanpix

Terora draudu dēļ Amerikas Savienotās Valstis (ASV) ceturtdien, 8.augustā, evakuējušas Pakistānas pilsētā Lahorā izvietotā konsulāta darbiniekus, vēsta raidsabiedrība BBC.

ASV varasiestādes paziņojušas, ka darbinieki evakuēti, jo pastāv "konkrēti draudi" cilvēkiem. Atsaukti tie darbinieki, kuri pilda mazsvarīgākas funkcijas, taču tiem, kuri vēl palikuši Lahorā, ASV Valsts departaments licis nepārvietoties pa pilsētu.

Saviem pilsoņiem ASV Valsts departaments ieteicis arī nedoties ceļojumā uz Pakistānu. "Mēs esam saņēmuši drošu informāciju par draudiem ASV pilsoņiem šajā valstī," teikts ASV oficiālajā paziņojumā, kurā norādīts, ka briesmām var būt pakļauti arī tūristi no ASV. Tiem tūristiem, kuri jau atrodas Pakistānā, ASV Valsts departaments ieteicis pamest valsti vai, ja tas nav iespējams, atturēties no ceļošanas.

"Vairāku ārvalstu un vietējo teroristisko grupējumu klātbūtne rada potenciālus draudus ASV iedzīvotājiem visā Pakistānā," uzskata ASV Valsts departaments. Tas, kad konsulāts varētu atsākt darbu, pagaidām nav zināms.

BBC atgādina, ka svētdien, 4.augustā, ASV slēdza 19 diplomātiskās iestādes Tuvajos Austrumos un Āfrikas valstīs, sakot, ka ir saņemtas ziņas par iespējamiem teroristiskiem uzbrukumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!