Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas pilsētā Volgogradā svētdien noticis sprādziens, kurā bojā gājuši 15, nevis 18 cilvēki, kā vēstīts iepriekš. Ievainoti aptuveni 50 cilvēki, vēsta Krievijas mediji. Notikušais klasificēts kā terorakts.

Tiek ziņots, ka sprādziens noticis pulksten 12:45 pēc vietējā laika. Sprādziens nograndis dzelzceļa stacijā "Volgograda-1" pie metāla detektora.

Sākotnēji tika atzīmēts, ka sprādziena vaininiece ir teroriste - pašnāvniece. Krievijas Pretterorisma komiteja notikušo klasificējusi kā teroraktu. Spridzeklis, kura jauda bijusi ekvivalenta vismaz desmit kilogramiem trotila, bijis pildīts ar šrapneļiem. Tas eksplodējis pirms metāla detektora, kam cauri nepeiciešams iziet, lai iekļūtu stacijā.

Neilgi pēc sprādziena mediji vēstīja, ka teroriste spridzekli detonējusi pirms iešanas caur stacijā uzstādīto metāla detektoru. Tika lēsts, ka upuru skaits varētu būt bijis daudz lielāks. Sprādziena vietā atrastas iespējamās teroristes mirstīgās atliekas. 

Krievijas mediji dienas pirmajā pusē vēstīja, ka ir noskaidrota teroristes identitāte. Oficiāli tā netika apstiprināta, taču mediji, atsaucoties uz avotiem iekšlietu struktūrās, vēstīja, ka tā ir Dagestānas iedzīvotāja Oksana Arslanova. Viņa bijusi saistīta ar teroristu grupējumiem.

Jaunākā informācija gan liecina, ka dienas otrajā pusē likumsargi nolieguši, ka teroriste bijusi iepriekšminētā sieviete. Šī sieviete esot vienkārši gājusi garām sprādziena vietai. 

Mediji vēsta, ka, atbilstoši jaunākajai informācijai, terorists bijis vīrietis, kurš spridzekli dzelzceļa stacijā nogādājis mugursomā.

Aģentūra "Interfax" vēsta, ka šī nav vienīgā versija, ko izvirzījuši izmeklētāji.

"Videokameru ieraksti ļauj secināt, ka terora aktu īstenojis vīrietis. Taču šo informāciju vēl nepieciešams apstiprināt," amatpersonu teikto citē "Interfax".

Versiju par teroristu - vīrieti, apstiprinot tas, ka notikuma vietā atrasts vīrieša pirksts ar granātas gredzenu. Tāpat sprādziena vietā atrasts arī ierocis. 

Krievija publicējusi terora aktā cietušo sarakstu. Tiek vēstīts, ka atpazīta arī lielākā daļa traģēdijas upuru.

Krievijā sākta krimināllieta par terorismu. Tāpat tiek vēstīts, ka notikuma vietā atrasta arī vēl nesprāgusi granāta.

Volgogradas apgabalā 2014.gada pirmajās trīs dienās izsludinātas sēras.

Sākotnēji tika ziņots, ka bojā gājuši vismaz 10 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši ievainojumus.Pēc tam tika vēstīts par 18 sprādziena upuriem.

Glābšanas dienesti piedāvājuši savas lidmašīnas, lai ievainotos būtu iespējams nogādāt slimnīcā Maskavā.

Notikušais neietekmēja vilcienu satiksmi Volgogradā. Cilvēki tika izsēdināti un vilcienos uzņemti pirms stacijas.

Sociālajos tīklos dienas vidū tika izplatīti aicinājumi rīkot "Tautas tiesu", vēsta "lenta.ru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!