Trešdien Londonā teroraktā pie Lielbritānijas parlamenta bojā gājuši vismaz pieci cilvēki, bet aptuveni 40 cietuši, vēsta BBC.

Sākotnējā informācija liecina, ka kāds vīrietis ar mašīnu lielā ātrumā traucies pa Vestminsteres tiltu, izbraucis cauri cilvēku grupai, bet uzreiz aiz tilta ietriecies Vestminsteres pils sētā.

Vēlāk, visticamāk, šis pats vīrietis pie Lielbritānijas parlamenta uzbrucis policistam, to sadūris un turpinājis bēgt. Vīrietis nav apstājies pēc brīdinājumiem, pēc kā sekojuši trīs šāvieni, kas bijuši nāvējoši uzbrucējam. Vēlāk slimnīcā miris arī viens no policistiem, kurš bijis incidenta tuvumā.

BBC ziņo, ka ievainoti vairāki cilvēki, bet trīs cilvēki no smagām traumām miruši slimnīcā. Mediķi vairāku cietušo stāvokli vērtē kā "katastrofālu", bet cietušo skaits netiek minēts. Mediķu pārstāvji apstiprinājuši, ka palīdzība sniegta aptuveni 40 cilvēkiem, no kuriem trīs bijuši policisti.

Londonas policija apstiprinājusi, ka tiešā incidenta tuvumā pie parlamenta ēkas bijis Londonas policijas komisārs Kregs Makī, kurš uzbrukumā nav cietis. Viņš šajā lietā būs viens no svarīgākajiem lieciniekim, jo visu notikušo redzējis.

Sākotnēji policija neapstiprināja, vai abi incidenti ir saistīti, tomēr vēlāk pieļāva, ka notikušajā vainojams viens vīrietis.

Vestminsteras pils, kurā atrodas parlaments, ir slēgta, bet tajā esošajiem darbiniekiem vairākas stundas bija likts palikt telpās. Situācijai normalizējoties, vairāk nekā 500 parlamenta darbiniekiem ļauts atstāt telpas.

Pēc notikušā slēgta Vestminsteras metro stacija un tuvējās ielas. Policija oficiālā paziņojumā aicinājusi Londonas iedzīvotājus un viesus netuvoties Vestminsteres pilij, lai visi iesaistītie dienesti varētu turpināt operāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!