Foto: AFP/Scanpix

Spridzinātāja pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā Afganistānas austrumos pirmdien gājuši bojā vismaz 9 skolēni, atsaucoties uz vietējo policiju, vēsta ārvalstu mediji.

Sprādzienā, kas noticis Paktīkas provincē pie skolas, gājis bojā arī afgāņu policists, norāda raidsabiedrība BBC, tikmēr aģentūra "Reuters" ziņo par nogalinātu ASV karavīru un vēl 20 ievainotiem skolēniem.

Uz motocikla braucošā terorista mērķis esot bijis NATO spēku un vietējo policistu patruļa, ziņo "Reuters".

Jau vēstīts, ka līdz 2014. gada beigām no Afganistānas paredzēts izvestu starptautisko spēku kaujas vienības. NATO vadīto starptautisko spēku ISAF kontingents tika izveidots 2001.gada decembrī pēc tam, kad pēc 2001.gada 11.septembra terora aktiem ar ASV militāro atbalstu Afganistānā tika gāzts talibu režīms.

Atbildība par drošību pakāpeniski tiek nodota Afgāņu spēkiem, tikmēr kritiķi apšauba vietējo drošības iestāžu spējas garantēt drošību valstī un prognozē valdības sabrukumu.

Afganistānas nevalstisko organizāciju apkopotā informācija liecina, ka šā gada pirmajos trīs mēnešos talibu un citu grupējumu sarīkoto uzbrukumu skaits pieaudzis par 47%, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pērn.

Savukārt ANO ziņo, ka šā gada pirmajā ceturksnī Afganistānā teju par 30% pieaudzis nogalināto civiliedzīvotāju skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!