Foto: AFP/Scanpix

Francijas prokuratūra pieprasījusi vēl vienu mūža ieslodzījumu venecuēliešu izcelsmes teroristam Karlosam Šakālim, kurš jau izcieš divus mūža ieslodzījumus par teroraktiem Francijā.

67 gadus vecais terorists, kura īstais vārds ir Karloss Iļjičs Ramiress Sančess, stājies tiesas priekšā par 1974. gada 15. septembrī sarīkoto spridzināšanu Parīzē. Uzbrukumā dzīvību zaudēja divi cilvēki un 34 tika ievainoti.

Prokuratūra pirmdien norādīja, ka visi lietā savāktie pierādījumi norāda uz apsūdzēto. Spriedums lietā gaidāms otrdien.

Starptautisku ievērību Karloss Šakālis ieguva, kad viņa vadītā teroristu grupa 1975. gadā ielauzās Vīnē notiekošās naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC konferences telpās, sagrābjot par ķīlniekiem 11 ministrus. Terorakts, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, tika pastrādāts palestīniešu neatkarības cīņas vārdā.

Karlos Šakālis tiesā apgalvoja, ka viņam kā "palestīniešu pretošanās kustības virsniekam" draud nāve, ja viņš atklās informāciju par operācijām, kurās piedalījies.

Karloss Šakālis tika aizturēts 1994. gadā Hartūmā. Viņu arestēja Francijas slepenā dienesta aģenti, kuriem atbalstu sniedza Sudānas valdība. Pēc aresta viņš tika nogādāts Francijā un notiesāts.

Viņam jau piespriesti divi mūža ieslodzījumi par divu policistu nogalināšanu 1975. gadā Parīzē un bijušā sabiedrotā noslepkavošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!