Foto: Reuters/Scanpix
Lielbritānijas tiesa apmierinājusi britu aktiera Hjū Granta bērna mātes prasību apturēt paparaci, kas padarījusi viņas dzīvi neciešamu.

Jau ziņots, ka novembra sākumā Hjū Granta pārstāve apstiprināja, ka aktieris kļuvis par tēvu, taču par bērna māti nekādu informāciju neatklāja. Viņa paskaidroja, ka aktierim ar bērna māti bija īslaicīgs romāns un ka viņš visos veidos atbalstīs bērnu.

Neraugoties uz aktiera un bērna mātes centieniem saglabāt slepenību, bulvārprese atklāja daudz izsmeļošāku informāciju - ka bērna māte ir ķīniešu aktrise Tinlana Hona un ka viņa dzemdējusi meitu.

Vēl aprīlī bēdīgi slavenais britu bulvārpreses izdevums "News of the World" publicēja rakstu "Hjū slepenā meitene" par Honu, izsakot minējumu, ka sieviete gaida bērnu no Hjū Granta. Kopš tā laika Hona ir nemitīgi izsekota un fotografēta bez viņas piekrišanas.

Kā paskaidroja tiesnesis Maikls Tugendats, Hona nekad nav vēlējusies būt sabiedrībā pazīstama, turklāt viņa un Grants centās paturēt noslēpumā savas attiecības un bērna nākšanu pasaulē. "Viņa nevar iziet no mājas, jo viņai nemitīgi kāds seko, bet ārpus mājas gaida fotogrāfi," norādīja tiesnesis.

Skaidrojot lēmumu aizliegt medijiem tuvoties Honai, tiesnesis arī pieminēja kādu incidentu, kas saistīts ar Hjū Granta parādīšanos kādā televīzijas raidījumā, kur viņš runāja par telefonu noklausīšanās skandālu, kurā viņš ir iespējamais cietušais.

Tovakar 32 gadus vecā Hona, būdama astotajā grūtniecības mēnesī, saņēma vairākus anonīmus telefona zvanus. Pēc vairāku zvanu ignorēšanas viņa beidzot atbildēja. "Cilvēks, kas viņai zvanīja, sacīja, "pasaki Hjū Grantam, lai viņš aizveras"," sacīja tiesnesis.

Pirmdien Hjū Grants piedalīsies telefonu noklausīšanās skandāla izmeklēšanas komisijā, kurā liecinās kā cietušais.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā darbu sāka skandāla izmeklēšanas komisija, kurai jāizskata preses darba kultūra un ētika, kā arī jācenšas izdibināt, kā varēja izveidoties situācija, kurā laikraksta "The News of the World" redakcija noklausījusies līdz 4000 cilvēku telefonsarunas, tostarp augstu amatpersonu, karaliskās ģimenes locekļu, slavenību, kā arī daudzu iedzīvotāju saziņu.

Tāpat tai jāizvērtē nu jau slēgtās avīzes "The News of the World" un to bijušo īpašnieku "News International" rīcība, lai gan darbs pie šīs izmeklēšanas daļas nevar sākties, kamēr savu izmeklēšanu nav noslēgusi policija, kas varētu prasīt vairākus gadus.

Policijas 2011.gada janvārī sāktā izmeklēšana liecina, ka laikraksta "The News of the World" redakcija noklausījusies līdz 4000 cilvēku telefona sarunas.

Skandāls kritisko punktu sasniedza jūlijā, kad atklājās, ka laikraksta darbinieki uzlauzuši pazudušas meitenes balss pastu. Vēlāk meitene tika atrasta nogalināta.

13 gadus vecā Millija Daulere pazuda 2002.gadā netālu no savām mājām Voltenā pie Temzas netālu no Londonas. Meitenes mirstīgās atliekas tika atrasts pēc sešiem mēnešiem mežā, bet slepkava Levijs Belfīlds notiesāts tikai šogad jūnijā.

Prāvas gaitā noskaidrojās, ka "The News of the World" žurnālisti uzlauzuši Dauleres telefona balss pastu pirmajās dienās pēc viņas pazušanas un pat izdzēsuši dažus ziņojumus, ar to raisot cerības tuviniekos un izmeklētājos, ka viņa varētu būt dzīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!