Foto: Publicitātes foto

Tiesa noraidījusi Krievijas aktīvistes Ksenijas Sobčakas prasību atdot viņai kratīšanā izņemto naudu, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Jūnijā saistībā ar "Miljonu gājienu" akcijām veiktas kratīšanas vairākos opozīcijas atbalstītāju mājokļos, pie Sobčakas kratīšanā izņemts vairāk nekā miljons eiro (aptuveni 700 100) latu.

"Ja izmeklētāji uzskata, ka šī nauda var tikt izmantota jaunu nekārtību organizēšanā, tad viņiem ir tiesības to neatdot," lēmumu pamatojusi tiesa.

Jau vēstīts, ka izmeklētājiem ir aizdomas, ka Sobčak nav maksājusi nodokļus.

Kratīšanas veiktas Krievijas opozīcijas aktīvistu Alekseja Navaļnija, Sergeja un Anastasijas Udaļcovu, Iļjas Jašina un Ksenijas Sobčakas dzīvesvietās.

Kratīšanas tika veiktas saistībā ar 6.maijā notikušajām nekārtībām. Šajā lietā aizturētas 13 personas.

Maskavā 6.maijā izcēlās sadursmes starp Krievijas opozīcijas rīkotā "Miljonu gājiena" dalībniekiem un īpašo uzdevumu policiju. Sadursmes sākās, kad gājiens sasniedza Bolotnajas laukumu, kurā bija paredzēts mītiņš. Policisti ķiverēs lietoja stekus, lai atspiestu atpakaļ demonstrantus un daudzus no viņiem aizturēja. Policija Bolotnajas laukumā aizturēja arī opozīcijas līderus Sergeju Udaļcovu, Alekseju Navaļniju un Borisu Ņemcovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!