Maskavas tiesa piektdien noraidīja prasību pret sektu "Jehovas liecinieki", kurai bija izvirzīta apsūdzība ģimeņu izjaukšanā, valsts mēroga nesaskaņu izraisīšanā, indivīda tiesību un brīvību ierobežošanā, nepilngadīgo iesaistīšanā bez vecāku piekrišanas un sektantu dzīvības apdraudēšanā, aizliedzot asinspārliešanu.
Tiesas priekšsēdētāja Jeļena Prohoričeva paziņoja, ka viņa spriedumu pamatos vēlāk rakstiski.

Klātesošie "Jehovas liecinieki" pēc tiesas lēmuma nolasīšanas apkampa cits citu un aplaudēja, bet prasības iesniedzēji, kuru vidū bija daudzi sektā iesaistītu jauniešu vecāki, sāka raudāt.

Pirms diviem gadiem sākto lietu pret šo reliģisko grupējumu Golovinas rajonā tiesā iesniedza grupa, kas pazīstama kā Komiteja jaunatnes aizsardzībai pret totalitārām sektām.

Komiteja paziņoja, ka nekavējoties pārsūdzēs spriedumu.

"Šis lēmums ir nožēlas vērts un mēs turpināsim cīņu," sacīja komitejas pārstāve Alla Javoronkova. Viņa apsūdzēja tiesu "politiska lēmuma pieņemšanā rietumnieku izdarīta spiediena ietekmē".

Sekta "Jehovas liecinieki" dibināta 1872.gadā ASV. Tās piekritēji uzskata, ka Dieva īstais vārds ir Jehova. Sekta arī aizliedz asinspārliešanu, jo tiek uzskatīts, ka tas ir pretrunā Jehovas likumiem.

Jehovas piekritēji arī izvairās no darbības valsts pārvaldē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!