Foto: AFP/Scanpix

Teroraktu Sanktpēterburgas metro finansējuši starptautiska teroristu grupējuma locekļi no Turcijas, vēsta Krievijas aģentūra "Tass".

Par to informējusi tiesnese, kas ceturtdien pieņēma lēmumu par desmitās personas arestu šajā lietā.

Šī persona - Akrams Azimovs - Turcijā personīgi saņēmis līdzekļus terorakta īstenošanai. Tāpat viņš uzraudzījis viltoto dokumentu noformēšanu noziedzīgās grupas dalībniekiem, lai tie bez aizķeršanās varētu šķērsot robežu.

Azimovs saņemto naudu tālāk nodevis Abroram Azimovam, kas savukārt to nodevis sprādzienu īstenotājam Akbardžonam Djalilovam.

Tiesa ceturtdien lēma, ka Akrams Azimovs ieslodzījumā atradīsies līdz 3. jūnijam. Viņš savu vainu tiesā neatzina. Izmeklētājs atzīmējis, ka terorakta organizētāju meklējumi turpinās vairākos Krievijas reģionos.

Jau ziņots, ka 3. aprīlī Sanktpēterburgas metro nogranda sprādziens, kurā gāja bojā 13 cilvēki. Sprādzienā savainojumus guva vismaz 45 cilvēki. Iepriekš FDD paziņoja, ka visi saistībā ar notikušo aizturētie ir ieceļotāji no Vidusāzijas.

Terorists pašnāvnieks, kurš uzspridzinājās Sanktpēterburgas metro, identificēts kā 22 gadus vecais Kirgizstānā dzimušais Krievijas pilsonis Akbardžons Djalilovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!