Izdevums "Time" par gada cilvēku šogad atzinis nesen ievēlēto ASV prezidentu Republikāniskās partijas pārstāvi Donaldu Trampu, kurš ASV prezidenta vēlēšanās šī gada novembrī uzvarēja Demokrātiskās partijas kandidāti Hilariju Klintoni.

Tā ir 90. reize, kad prestižais izdevums nosauc gada cilvēku. Uz šo titulu 2016. gadā pretendējusi arī Klintone, hakeri, kuri šogad nopludinājuši virkni svarīgu dokumentu, Turcijas prezidents Radžeps Tajips Erdogans, dziedātāja Beyonce un vairāki zinātnieki.

"Ir grūti izmērīt satricinājumu, kādu viņš ir radījis. Šis par TV zvaigzni kļuvušais provokators, nekustamo īpašumu barons un kazino īpašnieks – ne dienu nav strādājis valdības institūcijās, nekad nav gādājis par kāda cita interesēm, izņemot savām," raksta "Time", "uz labu vai ļaunu – Tramps ir nobriedis vadīt."

"Es nedomāju, ka jelkad esam redzējuši cilvēku, kurš, darbojoties tik netradicionālā veidā, ietekmējis gada notikumus," raidsabiedrībai CNN paudusi "Time" redaktore Nensija Gibsa.

Telefonsarunā ar televīzijas NBS raidījuma "Today" vadītājiem, Tramps "Time" izvēli nosaucis par "ļoti, ļoti lielu godu".

ASV prezidenta amatā viņš stāsies 20. janvārī, nomainot pašreizējo ASV vadītāju Baraku Obamu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!