Foto: AFP/Scanpix

Notiesātās Ukrainas premjerministres Jūlijas Timošenko meita Jevgenija cer uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina palīdzību mātes atbrīvošanā, atsaucoties uz Jevgenijas Timošenko interviju Austrijas laikrakstam "Der Standard", vēsta portāls "InoPressa.ru".

"Mana māte parakstīja memorandu (par gāzes piegādi), lai izvairītos no ikgadējo pārrunu politiskā aspekta un lai radītu lielāku tirgus pārredzamību gāzes tirdzniecībā. Daudzi to saprata, un tieši Putins droši vien saprata to labāk par visiem. Putins publiski atbalstīja viņu un viņš acīmredzot ir viens no nedaudzajiem, kurš var atrisināt šo krīzi un atbrīvot politieslodzītos. Mēs ceram, ka viņš palīdzēs," "Inopressa" citē Timošenko meitu.

Pagaidām Jevgenija Timošenko vēl neesot vērsusies pēc palīdzības pie Putina, viņa norādīja "Der Standard".

Jau vēstīts, ka Kijevas Pečoras rajona tiesa pērn oktobrī atzina Timošenko par vainīgu amata pilnvaru pārsniegšanā saistībā ar gāzes piegāžu līgumu parakstīšanu starp Ukrainu un Krieviju un piesprieda viņai septiņu gadu cietumsodu.

Tāpat pret viņu sākās jauna tiesas prāva saistībā ar apsūdzībām par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, zādzību un ienākumu ārvalstu valūtās slēpšanu laikā, kad viņa 90.gados vadīja enerģētikas uzņēmumu "United Energy Systems of Ukraine" (UESU).

Rietumvalstis pauž viedokli, ka Timošenko, kas ir opozīcijas partijas "Tēvzeme" līdere, tiek vajāta politisku motīvu dēļ. Šādu viedokli pauž arī Timošenko, kas savu vainu neatzīst.

Eiropas Savienība ir nosodījusi Timošenko notiesāšanu kā selektīvā tiesiskuma piemēru un brīdinājusi Ukrainu, ka bloka dalībvalstis neratificēs politiskās asociācijas un brīvās tirdzniecības līgumu ar Ukrainu, kamēr vien Timošenko atradīsies aiz restēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!