Foto: AP/Scanpix

Virpuļviesulī, kas aizvadītajās brīvdienās plosījās ASV, Oklahomas štatā ir gājis bojā pazītams amerikāņu zinātnieks un "National Geographic" telekanāla raidījumu autors Tims Samarass, ziņo ārzemju mediji.

Kopā ar Samarasu bojā gājis viņa 24 gadus vecais dēls Pols, kurš strādāja kopā ar tēvu, un vēl viens Samarasa izveidotās kompānijas "TWISTEX" darbinieks Karls Jangs, paziņojuši piederīgie.

"Diemžēl viņi ir gājuši bojā, taču darot to darbu, ko mīlēja," Tima Samarasa brālis Džims ierakstījis viņa "Facebook" lapā.


"Tims bija izcils un drosmīgs zinātnieks, kurš bezbailīgi sekoja tornado un zibenim, lai labāk izprastu šos dabas fenomenus," saka "Nationa Geographic Society" viceprezidents Terijs Garsija. "Tima bojāeja mums atgādina, kādam riskam sevi regulāri pakļauj tie, kuri strādā mūsu labā."

55 gadus vecais Tims Samarass ilgstoši nodarbojās ar tornado pētījumiem un tika uzskatīts par vienu no autoritatīvākajiem savas nozares speciālistiem. Viņa veidotie raidījumi "Storm Chasers" ("Vētras sekotāji") ir translēti "Discovery Channel" TV kanālā.

Kopumā tornado Oklahomā paņēma deviņu cilvēku dzīvības, no kuriem divi bija bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!