Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aleks Minasians, kurš tiek turēts aizdomās par 10 cilvēku nogalināšanu Kanādas pilsētā Toronto, sociālajā tīklā "Facebook",vien dažas minūtes pirms uzbrukuma, slavināja Eliotu Rodžeru – cilvēku, kurš 2014. gadā nogalināja sešus cilvēkus Kalifornijas štatā Amerikas Savienotajās Valstīs, ziņo BBC.

Minasians pārstāvēja domubiedru grupu, kurā gados jauni vīrieši apsprieda savu dzimumdzīves un pievilcības trūkumu, šajās problēmās, galvenokārt, vainojot sievietes. Savā "Facebook" kontā Minasians izteicās: "Sacelšanās ir sākusies! Mēs gāzīsim visus Čadus un Steisijas! Sveiciens visvarenajam džentlmenim Eliotam Rodžeram!" Ar terminiem "Čadi" un "Steisijas" tiek apzīmēti vizuāli pievilcīgi vīrieši un sievietes, kuri ir Minasiana un viņa domubiedru galvenie sāncenši.

Eliots Rodžers 2014. gadā sarīkoja apšaudi Amerikas Savienotajās valstīs, kuras rezultātā dzīvību zaudēja seši cilvēki, bet pats Rodžers pēc uzbrukuma nošāvās. Arī Rodžers pārstāvēja ekstrēmistu grupējumu, kas bija īpaši negatīvi noskaņots pret sievietēm.

Pirmdien notikušajā uzbrukumā Toronto pēc furgona ietriekšanās cilvēku pūlī bojā gāja 10 cilvēki, pārsvarā sievietes. Aleks Minasians ir galvenais aizdomās turamais. Kanādas premjerministrs Džastins Trudo uzbrukumu nosauca par "briesmīgu traģēdiju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!