Sniega tīrāmās automašīnas vadītājs, ar kura stūrēto transportu naktī uz otrdienu Maskavas Vnukovas lidostā saskrējās lidmašīna, kā rezultātā gāja bojā Francijas naftas uzņēmuma "Total" prezidents Kristofs de Maržerī, katastrofas brīdī bijis alkohola reibumā, vēsta Krievijas mediji.

Par to paziņojusi Krievijas Izmeklēšanas komisija.

"Uz šo brīdi jau ir konstatēts, ka sniega tīrāmās automašīnas vadītājs atradās alkohola reibuma stāvoklī. Turklāt, iespējams, tiks pieņemts lēmums uz kriminālizmeklēšanas laiku no pienākumu pildīšanas atstādināt virkni lidostas darbinieku," teikts Izmeklēšanas komisijas paziņojumā.

Kopumā izmeklētāji izvirzījuši četras versijas par katastrofas iemesliem. Avārija varēja notikt pilotu kļūdas dēļ, lidostas dispečeru dēļ, sniega tīrāmās automašīnas vadītāja vainas dēļ, kā arī slikto laikapstākļu ietekmē, atsaucoties uz izmeklētājiem, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

Vēstīts, ka lidmašīnas avārijā Maskavā gājuši bojā četri cilvēki, starp kuriem "Total" prezidents Maržerī.  Incidents, kurā bijusi iesaistīta Francijā reģistrēta lidmašīna "Falcon-50", notikusi ap pusnakti pēc Maskavas laika. Bojāgājušie ir trīs apkalpes locekļi un pasažieris.

Lidmašīna ar priekšējo šasiju aizķērusi sniega tīrāmo mašīnu un apgāzusies.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!