Vismaz 12 cilvēki gājuši bojā un vairāki ievainoti pirmdienas vakarā Berlīnes tirdziņā, kurā ietriekusies smagā automašīna, vēsta BBC.
Vācijas mediji vēsta, ka notikuma vietā paveras "šaušalīga aina".
Policija notikušo izskata kā teroraktu, CNN pavēstījušas izmeklēšanai tuvu stāvošas personas.

Masu mediju informācija ir pretrunīga. Pagaidām oficiāli zināms, ka bojā gājuši 12 cilvēki, tomēr, visticamāk, bojā gājušo skaits pieaugs. Vismaz 50 cilvēki guvuši dažāda smaguma traumas.

Pēc policijas sākotnējās informācijas, uzbrukums bijis apzināts. To apliecina arī tirdziņa atrašanās vieta, jo tuvumā nav lielu ielu, pa kurām automašīnas varētu braukt lielā ātrumā. Daži aculiecinieki ārzemju medijiem stastījuši, ka "smagais" traucies ar ātrumu pāri pa 100 km/h.

Aculiecinieki ziņo, ka "smagajam" bijis Polijas auto reģistrācijas numurs. Autovadītājs pēc incidenta aizturēts. Auto īpašnieka Polijas uzņēmuma pārstāvji skaidroja, ka kravas auto no Polijas pilsētas Gdaņskas uz Berlīni devies pirmdienas pēcpusdienā, taču ap pulksten 16 pēc vietējā laika uzņēmums zaudējis sakarus ar auto. Netiek izslēgta iespēja, ka automašīna ceļā uz Berlīni ir nolaupīta, raksta "The Guardian".

Polijas mediji ziņo, ka pēc izbraukšanas pie stūres bijis auto pārvadāšanas firmas īpašnieka brālēns. Firmas īpašnieks nespējot iedomāties, ka "brālēns varētu būt vainīgs notikušajā, jo brālēns jau 15 gadus brauc ar smagajiem auto", vēsta "TVN24".

Policija paziņojusi, ka smagās mašīnas pasažieris miris notikuma vietā. "Mēs nevarējām viņam palīdzēt," sacīja policijas pārstāvis Tomass Noiendorfs. "Riepu atstātie nospiedumi pašlaik tiek pētīti, lai noskaidrotu, vai auto mēģinājis apstāties."

Vairāki Vācijas mediji ziņo, ka "smagais" nav centies bremzēt, bet tieši pretēji palielinājis ātrumu Ziemassvētku tirdziņa tuvumā.

Incidents noticis Rietumberlīnes centrā pie Ķeizara Vilhelma piemiņas baznīcas, kur ik gadu notiek viens no apmeklētākajiem tirdziņiem.

"Izskatās, ka kāds gribējis atkārtot Nicu," CNN citē "Bild" galveno redaktoru Julianu Reiheltu, kurš atgādina par vasarā notikušo teroraktu Francijā, Bastīlijas ieņemšanas svinību laikā. Toreiz smagā automašīna nogalināja vairāk nekā 80 cilvēkus un varāk nekā 400 ievainoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!