Trešdien pēcpusdienā, tā arī neatrodot vēl vienu cilvēku, kurš atradies otrdien ledū jūrā Igaunijas piekrastē ielūzušajā mikroautobusā, ūdenslīdēji pārtraukuši meklēšanu vēsta portāls "Delfi.ee".

Līdz šim no ūdens izcelti trīs bojāgājušo cilvēki ķermeņi. Meklēšana tika pārtraukta otrdien deviņos vakarā un atkal atsākta trešdien deviņos no rīta. Ūdenslīdēji skaidro, ka zemūdens straumes, ko veicina blakus esošais kuģu ceļš, neatrastā pasažiera ķermeni varētu būt aizskalojušas tālāk no nogrimušā transportlīdzekļa.

Notikuma vietā strādāja pavisam divi ūdenslīdēji. Viņi stāsta, ka redzamības zem ūdens ir ļoti slikta – aptuveni 30 līdz 50 centimetri, tāpēc meklēšana rit ļoti lēni. Nirējs zem ūdens vienā piegājienā var pavadīt ne vairāk par stundu.

Mikroautobuss ar cilvēkiem Pērnavas apriņķī ledū ielūza otrdien 6, februārī, kad pa sasalušās jūras virsmu mēģināja aizbraukt uz Manilaida salu. Ledus transportlīdzekļa svaru neizturēja aptuveni 500 metrus no krasta. Jūras dziļums šajā vietā ir aptuveni četri metri.

Notikuma vietā tika izglābti divi cilvēki – 41 gadu vecs vīrietis un 51 gadu veca sieviete, kuri nodoti mediķu aprūpē. Viņi pastāstīja, ka transportlīdzeklī nelaimes brīdī atradās vēl četri cilvēki.

Vietā, kur kompānija brauca pa ledu, nav bijis oficiāls ledus ceļš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!