Foto: RIA Novosti/Scanpix

Laikā, kad tiek izmeklēta virs Sīnāja pussalas notikusī Krievijas lidmašīnas aviokatastrofa, kurā gāja bojā 224 cilvēki – gaisa kuģa apkalpes locekļi un tūristi, kas atgriezās no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrorta –, Kremļa propagandas kanāls RT ziņo, ka tā ir iespēja piesaistīt vairāk tūristu Krievijas anektētajai Krimas pussalai.

Medijs skaidro, ka Krievijas lidojumu aizliegums uz Ēģipti ir smags izšķiršanās brīdis pašmāju tūrisma industrijai, bet krievu tūristu populārākā brīvdienu maršruta slēgšana ir jauna iespēja Krimai.

2015. gadā līdz septembrim Krimu, kas gadu desmitiem bija Padomju Savienībā iecienīta atpūtas vieta, apmeklējuši 3,84 miljoni tūristu, kas ir vairāk nekā visā 2014. gadā kopā, apgalvo RT.

Krima ne sliktāk par Ēģipti un Turciju varētu piedāvāt atpūtas un izklaides pakalpojumus, RT atsaucas uz reģiona vadītāju Sergeju Aksenovu. Tas ievērojami attīstītu vietējo tūrisma industriju, viņš norādījis.

Pašlaik Krimā ir 262 viesnīcas, bet maigais klimats padara to piemērotu ne tikai vasaras tūrismam, uzskata amatpersonas. Vairāk ceļojumu uz Krimu pārdošana palīdzētu arī Krievijas tūroperatoriem, kuri ne tos labākos laikus piedzīvoja jau pirms lidojumu aizlieguma, raksta RT.

Saskaņā ar Krievijas statistikas biroja "Rosstat" datiem, Ēģipte ir pats populārākais Krievijas tūristu galamērķis. 2015. gada pirmajā pusē šo valsti apmeklējis jau miljons krievu tūristu – gandrīz piektā daļas no visiem, kas brīvdienās brauc uz ārvalstīm.

Daudzām Krievijas tūrisma firmām draud bankrots, jo desmitiem tūkstošiem klientu jāatgriež samaksātā nauda, bet līdzekļi jau iztērēti par čarterreisiem. Premjerministrs Dmitrijs Medvedevs izdevis rīkojumu valdībai palīdzēt uzņēmumiem pārdzīvot lidojumu aizlieguma laiku, skaidro RT.

Krievijas tūrisma industrija jau ir smagi cietusi no rubļa vērtības krišanās, papildina medijs.

31. oktobrī virs Sīnāja pussalas Ēģiptē avarēja Krievijas lidsabiedrības "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321", kurš bija ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu. Dzīvību zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Oficiālie katastrofas izmeklēšanas rezultāti vēl nav zināmi, taču Rietumvalstu amatpersonas un avoti medijiem ir atklājuši, ka, visticamāk, lidmašīnas nokrišanas iemesls ir gaisa kuģī ievietotas bumbas sprādziens.

Piektdien Krievija aizliedza visus lidojumus uz un no Ēģiptes.

Vēstīts, ka Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un jau tā paša gada martā oficiāli iekļāva to savā sastāvā.

Pussalu pēc aneksijas piemeklēja smagas ekonomiskās nedienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!