Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa advokāts ceturtdien centās apturēt Balto namu nelabvēlīgā gaismā atainojušās grāmatas publicēšanu, kuras fragmenti jau izraisījuši ažiotāžu ASV medijos.

Grāmata satur "vairākus melīgus un/vai nepamatotus apgalvojumus", teikts brīdinājuma vēstulē, kas nosūtīta autoram Maiklam Vulfam un izdevniecībai "Henry Holt and Co.".

Grāmatu "Fire and Fury: Inside the Trump White House" plānots klajā laist 9. janvārī, bet vairāki ASV mediji jau publicējuši tās fragmentus, izraisot asu Baltā nama reakciju.

"Attiecībā uz vairākiem apgalvojumiem, kas Trampu diskreditē vislielākajā mērā, grāmatā, pēc visa spriežot, nav citēti avoti," teikts vēstulē. "Daudzi tā dēvētie "avoti" publiski paziņojuši, ka viņi nekad ar Vulfu nav runājuši un/vai nekad nav pauduši apgalvojumus, kas viņiem tiek piedēvēti."

Trampa advokāts pieprasījis "nekavējoties apturēt tālāku šīs grāmatas publicēšanu, izdošanu vai izplatīšanu, kā arī sniegt pilna mēra atsaukumu un atvainoties manam klientam".

Vēstulē arī teikts, ka bijušais Baltā nama vecākais stratēģis Stīvs Banons pārkāpis ar Trampu noslēgto konfidencialitātes nolīgumu, runājot ar Vulfu, kā arī izsakoties nicinoši par prezidentu un viņa ģimenes locekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!