Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa vecākais dēls otrdien publiskojis e-pasta saraksti, kurā viņš apspriedis iespējas iegūt Hilariju Klintoni diskreditējošu informāciju no Krievijas.

Šīs e-pasta vēstules ir pirmais dokumentālais apliecinājums, ka kāds augsta ranga Trampa priekšvēlēšanu kampaņas štāba pārstāvis ticies ar Krievijas emisāru, lai uzklausītu informāciju, kas diskreditētu viņa konkurenti Klintoni, saprotot, ka tā tiks sniegta kā Maskavas atbalsts Trampam pagājušā gada prezidenta vēlēšanās.

Tramps juniors bija aktīvi iesaistījies tēva vēlēšanu kampaņā un uzskatāms ne viens par viņa radinieku, bet arī par politisko līdzgaitnieku.

Otrdien izplatītajā paziņojumā Tramps juniors norādījis, ka e-pasta sarakste tiek publiskota, lai nodrošinātu "pilnīgu caurskatāmību".

Sarakstē ar mūzikas publicistu Robu Goldstonu apgalvots, ka Maskavas rīcībā esot informācija, kas var "inkriminēt" demokrātu kandidāti uz prezidenta amatu sakaros ar Krieviju.

Goldstons Trampam junioram raksta, ka šī informācija "būtu ļoti noderīga jūsu tēvam" un piedāvā organizēt viņa tikšanos ar kādu krievu juristi, kas arī vēlāk notika Ņujorkā Trampa tornī.

"Ja tas ir tā, kā jūs apgalvojat, man tas lieti noderētu vēlāk vasarā," uz Goldstona piedāvājumu vienā no vēstulēm atbildējis Tramps juniors.

Šī sarakste notikusi jūnija sākumā.

Tramps juniors ir atzinis, ka īsi pēc šīs sarakstīšanās ticies ar krievu juristi Natāliju Veselņicku, uzskatot, ka viņa sniegs Klintoni kompromitējošu informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!