Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais padomnieks nacionālās drošības jautājumos Maikls Flins jaunākajā ienākumu deklarācijā apstiprinājis informāciju, ka no Krievijas prokremliskā telekanāla RT saņēmis 45 000 dolāru par runu, ar kuru viņš 2015. gadā uzstājies šī telekanāla rīkotajā konferencē.

Iepriekš šo summu bija minējusi Pārstāvju palātas uzraudzības un valdības reformu komiteja.

Pirmajā finanšu atskaitē, kuru Flins iesniedza februārī dažas dienas pirms savas atkāpšanās no amata, šī informācija nebija minēta, vēsta ASV mediji.

Kā liecina sestdien publiskotie dokumenti, Flins saņēmis atalgojumu un honorārus par sadarbību ar Krievijas gaisa kravas transporta uzņēmumu "Volga-Dņepr", kā arī "Kaspersky Lab" ASV meitas uzņēmumu. Bijušais padomnieks kopumā pērn nopelnījis 1,3 miljonus dolāru.

Flins aizvadītajā nedēļā apliecināja, ka ir gatavs apmaiņā pret tiesisko imunitāti liecināt Kongresā par apgalvojumiem, ka Trampa vēlēšanu kampaņas cilvēkiem bijuši sakari ar Krieviju.

Flins atkāpās no amata februārī, jo bija sniedzis maldinošu informāciju par saviem kontaktiem ar Krievijas amatpersonām pirms Trampa stāšanās amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!