Foto: Reuters/Scanpix

Jau 26 ASV Kongresa locekļi, kuri pieder Demokrātiskajai partijai, paziņojuši, ka neapmeklēs jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurāciju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Daudzi kā iemeslu minējuši Trampa nesenos ierakstu tviterī, kuros viņš neglaimojoši izteicies par slaveno kongresmeni Džonu Lūisu. "Kad tu aizvaino Džonu Lūisu, tu aizvaino Ameriku," paudusi viena no Kongresa loceklēm, kura plāno boikotēt inaugurāciju.

Lūiss intervijā telekanālam NBC pauda, ka neapmeklēs inaugurāciju un ka, viņaprāt, Tramps nav leģitīms prezidents. Uz šo paziņojumu Tramps atbildēja, aizrādot, ka Lūisam vajadzētu pievērsties savam apgabalam, kas ir "šausmīgā stāvoklī" un norādīja, ka viņam "nevajadzētu nepatiesi sūdzēties par vēlēšanu rezultātiem".

Kopumā Kongresa abās palātas ir 535 locekļi.

Jau ziņots, ka vairāki uz Trampa inaugurāciju uzaicinātie mūziķi atteikušies uzstāties svinīgajā pasākumā. Ārvalstu mediji izteica iespējamību, ka koncertēšana Trampa inaugurācijā varētu negatīvi ietekmēt mūziķu reputāciju, tādēļ viņi lēmuši pret dalību pasākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!