ASV prezidenta Donalda Trampa meitu Ivanku Trampu saniknojis un dziļi sāpinājis ķīmiskais uzbrukums Sīrijā, kurā cieta desmitiem cilvēku, tostarp bērni. Tas ietekmējis Trampa lēmumu īstenot raķešu uzbrukumu Sīrijas militārajai bāzei, "The Daily Telegraph" atklājis Trampa dēls Ēriks Tramps.

Viņš uzskata, ka šī konfrontācija pierāda, ka Tramps nesadarbojas Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un ka ar ASV prezidentu jārēķinās.

Ēriks Tramps arī apstiprinājis, ka prezidenta lēmumu uzbrukt Sīrijas gaisa bāzei, tādējādi reaģējot uz Bašara al Asada režīma uzbrukumu civiliedzīvotājiem ar nervu gāzi, ietekmējusi Ivankas Trampas reakcija. Ķīmiskā trieciena sekas viņu sarūgtinājušas un saniknojušas.

Kā daudzkārt ziņots, aizvadītajā nedēļā ASV raidīja 59 spārnotās raķetes pa Sīrijas gaisa spēku bāzi.

Krievija pauž šaubas par to, ka ķīmisko ieroču incidentu izraisījis Asada režīms. Putins paudis, ka tā bijusi nemiernieku provokācija.

Iespējamais ķīmiskais uzbrukums nemiernieku kontrolētai pilsētai Idlibas provincē 4. aprīlī laupīja 89 cilvēku dzīvības. Rietumvalstis notikušajā vaino Asadu, savukārt Damaska un Maskava ķīmisko ieroču pielietošanu noliedz.

ASV valsts sekretārs Reks Tilersons pēc G7 valstu ministru tikšanās otrdien paziņoja, ka Krievijai ir jāizvēlas: vai tā vēlas sadarboties ar ASV un citām līdzīgi domājošām valstīm, vai pieņemt Sīrijas prezidenta Bašara al Asada, Irānas un Libānas grupējuma "Hezbollah" politiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!