Foto: Reuters/Scanpix

ASV Republikāņu partijas prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps aicinājis pirms nākamajām debatēm abiem kandidātiem veikt narkotiku testu un paudis pārliecību, ka iepriekšējās debatēs Demokrātu partijas kandidāte Hilarija Klintone bijusi "sapumpēta", vēsta raidsabiedrība BBC.

Klintone pēdējo debašu sākumā esot izskatījusies "sapumpēta", bet pēc tām "knapi varējusi aiziet līdz mašīnai" pēc to noslēguma, paziņojis bijis Tramps. "Mums vajadzētu veikt narkotiku testu," viņš paudis.

Saviem apalvojumiem pierādījums gan prezidenta amata kandidāts neesot varējis nodrošināt.

Tāpat viņš apgalvojis, ka priekšvēlēšanu process izskatoties kā "blēdīgas vēlēšanas".

Šie pārmetumi izskan īsi pēc tam, kad laikraksts "New York Times" izplatīja divu sieviešu apgalvojumus, ka Tramps savulaik viņas apgrābstījis un skūpstījis bez viņu piekrišanas. Žurnāls "People" vēlāk ziņoja, ka Tramps uzmācies izdevuma žurnālistei, kas bija ieradusies viņu intervēt.

Jau ziņots, ka Tramps pēc tam, kad arvien vairākas sievietes viņam piedēvējušas seksuāla rakstura uzbrukumus, sevi nodēvējis par upuri.

Demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones pārsvars pār republikāņu konkurentu Trampu sasniedzis 11 procentpunktus, liecina pirmdien izplatītie sabiedriskās domas aptaujas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!