Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps ir aizstāvējis Putinu, kuru citi nosaukuši par "slepkavu", sacīdams: "Vai mūsu valsts ir tik nevainīga?"

Trampa intervijā telekanālam "Fox News", kura tiks pārraidīta svētdien, intervētājs Bils O'Reilijs jautāja Trampam, vai viņš respektē Putinu, kuru Tramps agrāk bija atzinīgi novērtējis.

"Es tiešām viņu respektēju, bet es respektēju daudzus cilvēkus," Tramps atbildēja sestdien publicētos intervijas fragmentos. "Tas nenozīmē, ka es sadzīvošu ar viņu."

"Es saku, ka ir labāk sadzīvot ar Krieviju, nevis to nedarīt, un, ja Krievija palīdz mums cīņā pret ISIS ("Daesh"), kas ir svarīga cīņa, un pret islāma terorismu visā pasaulē ... tā ir laba lieta," turpināja Tramps.

"Tomēr viņš (Putins) ir slepkava," iejaucās O'Reilijs.

"Ir daudz slepkavu," atbildēja Tramps. "Mums ir daudz slepkavu. Kā jūs domājat? Vai mūsu valsts ir tik nevainīga?"

Intervijas fragments beidzās, pirms Tramps būtu sīkāk izteicies šajā jautājumā.

Citā intervijas daļā O'Reilijs jautāja Trampam par viņa pieņēmumu, ka miljoniem cilvēku ASV prezidenta vēlēšanās nobalsojuši nelikumīgi.

"Daudz cilvēku ir izteikušies un sacījuši, ka man ir taisnība," atbildēja Tramps.

Viņš izvairījās atbildēt uz jautājumu par konkrētiem datiem, sakot: "Kad redzat nelegāļus, cilvēkus, kas nav pilsoņi, bet ir [vēlētāju] reģistrācijas sarakstos ... mēs varam būt bērnišķīgi, bet palūkojieties uz reģistrāciju, tur ir nelegāļi, tur ir miruši cilvēki ... tā ir tiešām slikta situācija."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!