Foto: Reuters/Scanpix

ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidāts Donalds Tramps trešdien atkāpies no Krievijas prezidenta Vladimira Putina cildināšanas, paziņojot, ka nav drošs par savām attiecībām ar Kremļa saimnieku.

Tramps, kurš agrāk izteicies, ka Putins ir labāks līderis nekā ASV prezidents Baraks Obama, sacīja, ka nevar prognozēt, kādas būs viņa attiecības ar Putinu.

"Es nemīlu Putinu, es viņu neienīstu. Redzēsim, kā viss sanāks. (..) Varbūt mums būs labas attiecības. Varbūt mums būs briesmīgas attiecības. Varbūt mums būs attiecības kaut kur pa vidu," priekšvēlēšanu kampaņas mītiņā Nevadā paziņoja Tramps.

Tomēr viņš norādīja, ka Krievija varētu būt vērtīgs sabiedrotais cīņā pret teroristu grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts").

ASV demokrātu prezidenta kandidāte Hilarija Klintone ir vairākkārt kritizējusi Trampu par Putina slavēšanu un apšaubījusi Trampa biznesa intereses Krievijā.

ASV viceprezidenta amata kandidātu televīzijas debatēs otrdien šos pārmetumus atkārtoja arī demokrātu kandidāts Tims Keins.

Reaģējot uz to, republikāņu kandidāts Maikls Penss nodēvēja Putinu par "sīko un huligānisko Krievijas līderi" un nosodīja Putinu par jaukšanos Sīrijas pilsoņkarā.

"Sīkais un huligāniskais Krievijas līderis tagad diktē noteikumus Savienotajām Valstīm," sacīja Penss. "Dižākā nācija uz zemes tikko izstājās no sarunām par pamieru, kamēr Vladimirs Putins izvieto pretraķešu aizsardzības sistēmu Sīrijā," viņš piebilda.

Penss šajā situācijā vainoja "vājo un bezpalīdzīgo" Hilarijas Klintones un Baraka Obamas līderību.

Tramps mītiņā Nevadā atzinīgi novērtēja Pensa uzstāšanos televīzijas debatēs, norādot, ka viņš no visiem saņem lieliskas atsauksmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!