Foto: AP/Scanpix/LETA
ASV prezidents Donalds Tramps piedraudējis Irānai, ka tai būs jāsaskaras ar smagām sekām, ja tā vēl kādreiz draudēs Amerikas Savienotajām Valstīm.

Trampa svētdienas vakarā publicētais tvitera ieraksts seko Irānas prezidenta Hasana Ruhani paziņojumam, kurā viņš brīdināja amerikāņus, ka "karš ar Irānu ir visu karu māte un miers ar Irānu ir visu mieru māte".

"Nekad, nekad vairs nedraudi Savienotajām Valstīm, vai arī jūs cietīsiet tādas sekas, kādas vēstures gaitā ir pieredzējuši tikai daži. Mēs vairs neesam valsts, kas pacietīs jūsu vājprātīgos nāves un vardarbības vārdus. Uzmanieties!," Tramps ierakstījis tviterī, izmantojot lielos burtus.

Ruhani savā paziņojumā iepriekš bija brīdinājis ASV "nespēlēties ar lauvas asti, jo to nāksies nožēlot mūžīgi".

Trampa tvitera ieraksts publicēts neilgi pēc tam, kad kritiku Irānas līderiem veltīja ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo. Viņš apsūdzēja valdošos garīdzniekus, ka tie uz vienkāršo Irānas iedzīvotāju rēķina piepilda savas kabatas un sponsorē terorismu, ziņo raidsabiedrība CNN.

ASV un Irānas attiecības ir pasliktinājušās kopš Tramps paziņoja, ka ASV izstājas no 2015. gadā Lielbritānijas, Vācijas, Francijas, Ķīnas, Krievijas un ASV noslēgtās kodolvienošanās ar Irānu un atjauno tai noteiktās sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!