Foto: AP/Scanpix

ASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps ceturtdien apgalvojis, ka atzīs vēlēšanu rezultātus tikai tādā gadījumā, ja pats tajās uzvarēs, vēsta CNN.

"Es vēlētos apsolīt visiem maniem vēlētājiem un atbalstītājiem, kā arī visiem cilvēkiem, kas dzīvo ASV, ka es pieņemšu šo vēsturisko ASV prezidenta vēlēšanu rezultātus," saviem atbalstītājiem Ohaio pasākumā sacīja Tramps.

Pēc neilgas pauzes ieturēšanas viņš piebilda: "Ja vien es uzvarēšu".

"Protams, ka es pieņemšu vēlēšanu rezultātus, bet tāpat es saglabāšu savas tiesības, lai varētu apstrīdēt vēlēšanu rezultātus un apšaubāma rezultāta iznākuma gadījumā varētu vērsties tiesā," sacīja Tramps.

Jau ziņots, ka Tramps pēdējās priekšvēlēšanu debatēs ar savu sāncensi no Demokrātu partijas Hilariju Klintoni atteicās paziņot, ka viņš ir gatavs atzīt savu zaudējumu nākammēnes paredzētajās vēlēšanās gadījumā, ja Klintone uzvarēs.

"Es jums tad pateikšu," atbildot uz debašu vadītāja jautājumu, vai viņš būs gatavs atzīt savu sakāvi, ja vēlēšanās zaudēs, teica Tramps.

Uz debašu vadītāja lūgumu precizēt savu nostāju Tramps atteica: "Es saglabāšu jums intrigu, labi?"

Tramps sacīja, ka "pašlaik par to nedomā", un norādīja uz vairāku labējo plašsaziņas līdzekļu apgalvojumiem, ka vēlēšanās gaidāma krāpšana un ka "balsošanai ir reģistrēti miljoniem cilvēku, kuriem nebūtu jābūt reģistrētiem balsošanai".

Republikāņu kandidāts sacīja, ka "korumpētie plašsaziņas līdzekļi" ir nostājušies pret viņu un "saindējuši vēlētāju prātus, bet par nelaimi tiem, es domāju, ka vēlētāji "redz tam cauri". (..) Mēs to redzēsim [vēlēšanu dienā] 8.novembrī."

Savukārt Klintone teica, ka arī agrāk Tramps ir sacījis, ka attiecībā uz viņu notikusi krāpšana, piemēram, kad viņa uzņēmumi zaudējuši tiesas prāvās vai kad viņam sākumā nav veicies republikānu priekšvēlēšanās.

Demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones pārsvars pār republikāņu konkurentu Trampu sasniedzis 11 procentpunktus, liecina pagājušajā pirmdienā izplatītie sabiedriskās domas aptaujas dati.

Tā bija pirmā aptauja, kas veikta jau pēc tam, kad piektdien tika publiskots skandalozais 2005. gada ieraksts.

Ja amerikāņiem, kas sliecas piedalīties vēlēšanās, izvēle jāizdara starp četriem kandidātiem - bez Klintones un Trampa starp libertāni Gēriju Džonsonu un "zaļo" kandidāti Džilu Steinu -, par Klintoni gatavi balsot 46 %, bet Trampu - 35 % vēlētāju, liecina telekanāla NBC un laikraksta "Wall Street Journal" aptaujas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!