Foto: AP/Scanpix

Donalds Tramps ir pēdējo desmitgažu nepopulārākais ASV jaunais prezidents, konstatēts Savienoto Valstu mediju un pētniecības centru aptaujās.

Tik nepopulārs, kāds šobrīd ir Tramps, neviens ASV prezidents, stājoties amatā, nav bijis pēdējo 40 gadu laikā, liecina laikraksta "Washington Post" un telekanāla ABC aptaujas dati.

Trampa veikumu administrācijas pārņemšanas laikā pozitīvi vērtē 40% amerikāņu, liecina telekanāla CNN un pētījumu centra ORC aptaujas dati. Arī šis vērtējums ir zemākais, kāds pēdējās desmitgadēs dots prezidentiem laikā, kad viņi pārņēmuši amata pilnvaras.

Tramps nekavējoties nopēla aptaujas, atgādinot, ka pirms 8. novembra vēlēšanām vairums aptauju uzvaru prognozēja viņa oponentei demokrātei Hilarijai Klintonei.

"Tie paši cilvēki, kas veica neīstas vēlēšanu aptaujas un kļūdījās pamatīgi, tagad veic aptaujas par atbalsta reitingiem. Tās ir falsificētas tieši tāpat kā agrāk," tviterī norādīja Tramps.

Salīdzinot pozitīvā vērtējuma līmeni, kāds tas, stājoties amatā, bijis pēdējiem trim prezidentiem, konstatēts, ka Tramps no viņiem atpaliek par vismaz 20 procentpunktiem, bet no prezidenta Baraka Obamas 2009. gadā - pat par 44 procentpunktiem, konstatēts CNN aptaujā.

Tramps piektdien tiks inaugurēts prezidenta amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!