ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien izteica pateicību Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam par ASV vēstniecības personāla izraidīšanu, norādot, ka šāds solis ļaus ietaupīt algām domāto naudu.

"Es vēlos izteikt viņam pateicību, jo mēs cenšamies samazināt algām paredzēto naudu, un es personīgi esmu ļoti pateicīgs, ka viņš atbrīvoja lielu skaitu cilvēku, jo tagad mums ir mazāk cilvēku algu sarakstos," paziņoja Tramps.

"Viņiem nav nekāda īsta iemesla atgriezties. Es ļoti augstu novērtēju faktu, ka mēs spējām Savienotajās Valstīs samazināt algām paredzēto naudu. Mēs ietaupīsim daudz naudas," piebilda prezidents.

Jau vēstīts, ka Kremlis ir pieprasījis ASV samazināt to diplomātisko personālu Krievijā par 755 cilvēkiem.

Maskava tā reaģēja uz ASV jaunajām Krievijai noteiktajām sankcijām.

Reaģējot uz ziņām par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, Savienoto Valstu prezidenta Baraka Obamas administrācija pērn izraidīja 35 Krievijas amatpersonas, kā arī slēdza divus Krievijas īpašumus, kuri, kā norādīja Obama, izmantoti spiegošanā.

Putins sākotnēji nekādus pretsoļus nespēra, sakot, ka vēlas redzēt, kāda būs Trampa rīcība, kad viņš būs nonācis Baltajā namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!