Foto: AFP/Scanpix

Krievija "lauza vienošanos" ar ASV par Sīrijas pamieru un neciena Savienoto Valstu līderus, otrdien kampaņas pasākumā Preskotvelijā, Arizonas štatā, paziņoja Republikāņu partijas Baltā nama kandidāts Donalds Tramps.

"Krievija lauza vienošanos, un tagad viņi šauj, viņi bombardē, kaut kas tāds," sacīja republikāņu kandidāts. "Tam ir jābeidzas, un tam ir jābeidzas ātri."

Tramps izpelnījies pārmetumus, ka viņš pārlieku atzinīgi kampaņas gaitā izteicies par Krievijas autoritāro līderi Vladimiru Putinu.

Tramps teicis, ka Putins ir spēcīgāks līderis nekā ASV prezidents Baraks Obama un mudinājis Krieviju uzlauzt demokrātu Baltā nama kandidātes Hilarijas Klintones e-pasta vēstules no laika, kad viņa bija valsts sekretāre un kas nekad nav nodotas atklātībai. Tramps vēlāk taisnojās, ka šis aicinājums domāts sarkastiski.

Otrdien Tramps noraidīja pārmetumus par pārlieku labvēlību pret Putinu un sacīja, ka nekad Krievijas līderi nav saticis.

Vienlaikus republikāņu kandidāts norādīja, ka Putinam "nav cieņas" pret Obamu vai Klintoni.

Klintone pēc 26. septembra pirmajām televīzijas debatēm nostiprinājusi savu pārsvaru pār Trampu, liecina vairāku pirmdien publiskotu sabiedriskās domas aptauju rezultāti.

Telekanāla CNN un pētījumu centra ORC aptaujā Klintoni atbalstīja 47 % respondentu, bet Trampu - 42 %.

Arī telekanāla "Fox" aptaujā bijušās ASV pirmās lēdijas pārsvars pār Trampu sasniedza piecus procentpunktus. Par Klintoni bija gatavi balsot 49 % aptaujāto, bet par Trampu - 44 %.

Vairākas sabiedriskās domas aptaujas tā sauktajos svārstīgajos štatos, īpaši Floridā, Pensilvānijā un Ziemeļkarolīnā, arī uzrāda Klintones pozīciju nostiprināšanos. Tomēr svarīgajā Ohaio štatā vadībā joprojām ir Tramps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!