Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps kritizējis Ķīnu par to, ka Pekina sniedz palīdzību Ziemeļkorejai, raksta BBC.

Tramps mikroblogošanas vietnē “Twitter” publicēja Baltā nama paziņojumu, kurā Vašingtona norāda, ka Ziemeļkoreja atrodas zem liela spiediena no Pekinas ASV-Ķīnas ekonomisko attiecību dēļ. Tāpat šajā paziņojumā teikts, ka Ķīna Ziemeļkorejai piegādā dažādas preces tostarp degvielu, kā arī naudu.

Vienlaikus, Baltais nams paziņoja, ka prezidenta Trampa attiecības ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu ir labas, norādot, ka šobrīd nav nepieciešams investēt lielus finansiālus līdzekļus ASV-Dienvidkorejas kopīgo militāro mācību veikšanai. Vašingtona gan piebilda, ka prezidents šīs mācības var atsākt jebkurā brīdī un, ja tā notiks – tās būšot “lielākas, kā jebkad iepriekš”.

Pirms dažām dienām ASV atcēla sava valsts sekretāra Maika Pompeo tikšanos ar Ziemeļkorejas pārstāvjiem, kā galveno iemeslu minot nepietiekamo progresu, kas veikts saistībā ar Ziemeļkorejas atbruņošanu no kodolieročiem.

Augusta sākumā tika publicēts arī Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) ziņojums, kurā teikts, ka Ziemeļkoreja turpina strādāt pie savas kodolprogrammas.

12. jūnijā ASV prezidents Donalds Tramps Singapūrā tikās ar Kimu Čenunu. Samita noslēguma dokumentā Ziemeļkoreja pauda apņemšanos strādāt pie Korejas pussalas denuklearizācijas, tomēr detaļas par to, kā šis process varētu notikt netika izpaustas.






Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!