Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien apsūdzēja Demokrātu partijas politiķus "raganu medībās", šādi raksturojot viņu kritiku par ASV ģenerālprokurora Džefa Sešonsa noklusēto informāciju par savām sarunām ar Krievijas vēstnieku.

Sešonss pirms tam ceturtdien paziņoja, ka viņš norobežosies no jebkādas izmeklēšanas par Trampa vēlēšanu kampaņas kontaktiem ar Krieviju un Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās.

Sešonss tomēr nepakļāvās ietekmīgu demokrātu kongresmeņu prasībai atkāpties no amata tāpēc, ka viņš Kongresam noklusējis informāciju par savām sarunām ar Krievijas vēstnieku, kas pērn divreiz notikušas ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā.

Tramps savā paziņojumā ceturtdienas vakarā nosauca Sešonsu par "godīgu vīru", kurš nav izdarījis neko sliktu. Prezidents sacīja, ka Sešonss "būtu varējis precīzāk formulēt savu atbildi, bet ir skaidrs, ka tas nebija tīšām".

Tramps teica, ka demokrāti mēģina glābt savu reputāciju pēc zaudējuma vēlēšanās, kurās viņiem tika prognozēta uzvara, sola vairāk, nekā spēj veikt, un ir zaudējuši realitātes uztveri.

Tramps sacīja, ka īstais stāsts ir par slepenas vai cita veida informācijas "nelikumīgām noplūdēm".

"Tās ir pilnīgas raganu medības!" secināja Tramps.

Baltais nams ceturtdien apstiprināja laikraksta "Washington Post" ziņoto, ka Sešonss pērn divreiz ticies ar Krievijas vēstnieku Sergeju Kisļaku, bet uzsvēra, ka šajos kontaktos nav bijis nekā neatbilstoša.

Sešonss par šīm sarunām neko neminēja savas apstiprināšanas procedūras laikā, kad viņam tika uzdots jautājums, vai kādiem ar kampaņu saistītiem cilvēkiem bijuši kontakti ar Krievijas pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!