Foto: Reuters/Scanpix

ASV Republikāņu partijas kandidāts rudenī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās Donalds Tramps paziņojis, ka pret "Daesh" ("Islāma valsts") kareivjiem jāatsāk izmantot spīdzināšanas metode, kur uz upura galvas tiek liets ūdens (waterboarding), piebilstot, ka viņam šī tehnika ļoti patīkot, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Pret uguni jācīnās ar uguni," atsaucoties uz "Daesh" īstenotajām slepkavībām, ASV Ohaio štatā notikušajā mītiņā paziņoja Tramps. "Viņi var cirst nost galvas, slīcināt cilvēkus metāla būros un darīt visu citu, kas vien ienāk prātā," stāstīja Tramps, norādot, ka tajā pašā laikā ASV nevar "Daesh" gūstekņus spīdzināt.

Mītiņš notika neilgi pēc tam, kad otrdienas vakarā Turcijas Ataturka starptautiskajā lidostā trīs spridzinātāji pašnāvnieki laupīja 41 cilvēka dzīvību. Turcijas varasiestādes uzskata, ka uzbrukumu īstenoja "Daesh" teroristiskais grupējums.

Metodi, kad upuris tiek piesaitēts pie kādas virsmas un tad uz viņa galvas tiek liets ūdens, imitējot slīkšanas sajūtu, ASV prezidents Baraks Obama nosauca par spīdzināšanu un 2006. gadā aizliedza šo tehniku pielietot.

Mītiņa laikā Tramps publikai jautāja, ko viņi domā par šo spīdzināšanas metodi. Uz savu jautājumu miljardieris atbildēja, sakot, ka viņam šī tehnika ļoti patīk un, viņaprāt, tā neesot gana skarba. Pūlis par šo atbildi uzgavilēja, raksta BBC.

"Mums ir jācīnās skarbi un vardarbīgi, jo mums ir darīšana ar vardarbīgiem cilvēkiem," mudināja Tramps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!