Vēršoties pie atbalstītājiem Floridā, ASV prezidents Donalds Tramps savā runā piesaucis imigrantu jautājumu un norādījis uz teroraktiem dažādās Eiropas valstīs, ieskaitot Zviedriju, kurā terorakts esot noticis šīs nedēļas nogalē, ziņo aģentūra AFP.

"Paskatāmies, kas notika Vācijā, paskatāmies, kas notika vakarnakt Zviedrijā. Zviedrijā, vai varat tam noticēt? Zviedrijā. Viņi uzņem [imigrantus] lielā skaitā. Viņiem tagad ir problēmas, par ko pat iedomāties nespēja," skaidrojot izsludināto imigrācijas aizliegumu, teica Tramps.

AFP sazinājās ar Trampa preses sekretāri, taču komentāru par ASV prezidenta izteikumiem aģentūrai iegūt pagaidām nav izdevies.

Pēc šīs Trampa uzrunas sociālajos tīklos, īpaši tviterī, ko iecienījis arī ASV prezidents, uzvirmoja kārtējā uzjautrināšanās par viņa kļūmi. Tvītotāji izmantojuši mirkļbirkas #lastnightinSweden and #SwedenIncident, komentētāju vidū ir arī vairāki augsti stāvoši Zviedrijas politiķi. Piemēram, bijušais Zviedrijas premjerministrs Karls Bildts ietvītojis: "Zviedrija? Terorakts? Ko viņš pīpējis? Jautājumu netrūkst."

Savukārt Eiroparlamenta loceklis Gunnars Hokmarks ierakstījis: "Viņš ir brīvās preses ienaidnieks, izmanto staļinistu leksiku, ļoti žēl, tas, kas notiek ASV, ir daudz nopietnāk par to, kas notiek Zviedrijā."

Zviedrijas oficiālā konta uzturētāja, kas ir katru nedēļu cits valsts iedzīvotājs, skolotāja Emma esot bijusi atbildēt vairākiem simtiem jautājumu par teroraktu: "Nē. Nekas Zviedrijā nav noticis. Te nav bijis neviens terorakts. Galvenās ziņas ir par "Melfest" (Eirovīzijas atlasi)."

Pārpratumu ar skubu metās izmantot interneta jokdari, izveidojot savas versijas par to, kurš vainīgs pie teroristu uzbrukuma un kas noticis Zviedrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!