Foto: AP/Scanpix

ASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps sestdien solījis iesūdzēt visas sievietes, kas pēdējo dienu laikā pret viņu veltījušas apmelojušus izteikumus, kurās viņš esot sievietes seksuāli aizskāris, informē CNN.

"Katra sieviete, kas meloja, darīja to, lai ievainotu manu kampaņu," pasākumā Pensilvānijā uzsvēra Tramps.

Par sieviešu apgalvojumiem, kuros viņas apsūdz Trampu par seksuālu uzvedību, viņš norādīja: "Tas ir totāls safabricējums! Nekas tāds nav noticis! Visas šīs meles pēc vēlēšanu beigām tiks sauktas pie atbildības."

Viņš arī uzsvēra, ka mediji saņemot "vienkāršus telefona zvanus", kuru patiesumu neviens nav pārbaudījis.

CNN atgādina, ka pēdējo divu nedēļu laikā vismaz 10 sievietes apsūdz Trampu par seksuāla rakstura uzvedību un nepiedienīgu piezīmju izteikšanu.

"Tā noteikti ir Hilarijas Klintones kampaņa, kuras laikā viņa šīs meles izvirza par safabricētu stāstu varonēm," Tramps piebilda, "bet mēs, iespējams, to pavisam drīz uzzināsim tiesvedības ceļā, kuru mēs tik ilgi gaidījām".

Vēstīts, ka laikraksts "New York Times" pagājušās nedēļas trešdienā vēlu vakarā izplatīja divu sieviešu apgalvojumus, ka Tramps savulaik viņas apgrābstījis un skūpstījis bez viņu piekrišanas. Žurnāls "People" vēlāk ziņoja, ka Tramps uzmācies izdevuma žurnālistei, kas bija ieradusies viņu intervēt. Tāpat kāda sieviete norādījusi, ka Tramps apgrābstījis viņas krūtis.

Republikāņu kandidāta izturēšanās pret sievietēm kļuvusi par teju galveno vēlēšanu kampaņas tematu kopš pagājušās piektdienas, kad laikraksts "Washington Post" atklātībai nodeva 2005. gada ierakstu ar ārkārtīgi vulgāriem Trampa izteikumiem par sievietēm.

Televīzijas debatēs svētdien, atbildot žurnālista Andersona Kūpera jautājumu, vai viņš jebkad ir apgrābstījis kādu sievieti bez viņas piekrišanas, Tramps atbildēja: "Nē, es neesmu."

Demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones pārsvars pār republikāņu konkurentu Trampu sasniedzis 11 procentpunktus, liecina pagājušajā nedēļā izplatītie sabiedriskās domas aptaujas dati.

Tā bija pirmā aptauja, kas veikta jau pēc tam, kad piektdien tika publiskots skandalozais 2005. gada ieraksts.

Ja amerikāņiem, kas sliecas piedalīties vēlēšanās, izvēle jāizdara starp četriem kandidātiem - bez Klintones un Trampa starp libertāni Gēriju Džonsonu un "zaļo" kandidāti Džilu Steinu -, par Klintoni gatavi balsot 46 %, bet Trampu - 35 % vēlētāju, liecina telekanāla NBC un laikraksta "Wall Street Journal" aptaujas dati.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks šī gada 8. novembrī. Pašreizējam valsts prezidentam Barakam Obamam konstitūcija aizliedz kandidēt uz trešo amata termiņu pēc kārtas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!