Foto: AFP/Scanpix

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps otrdien tviterī uzbruka eksprezidentam Bilam Klintonam, kurš nesen atļāvies apšaubīt nākamā Baltā nama saimnieka inteliģenci.

Diskusijas gaitā šomēnes kādā Ņujorkas štata grāmatnīcā Klintons, atbildot uz jautājumu, vai Tramps ir gudrs, sacīja: "Viņš daudz nezina. Viena lieta, ko viņš zina, ir, kā panākt, ka dusmīgi baltie vīrieši balso par viņu."

Klintons šos spriedumus izteicis 10.decembrī, un par tiem ziņoja kāds vietējais laikraksts, kura redaktors tur bijis klāt.

Pirmdien šie izteikumi publicēti izdevumā "Politico".

Klintons arī sacījis, ka Tramps viņam esot pēc vēlēšanām zvanījis un, ņemot vērā aso vēlēšanu kampaņu, bijis pārsteidzoši sirsnīgs.

Tramps otrdien šāva pretī.

"Bils Klintons paziņojis, ka es esot viņam zvanījis pēc vēlēšanām. Nav taisnība! Viņš zvanīja man (un ļoti jauki apsveica). Viņš "daudz nezina", jo īpaši, kā panākt - pat ar neierobežotu budžetu -, lai cilvēki svārstīgajos štatos (un citur) dodas balsot. Viņi koncentrējās uz aplamajiem štatiem."

Kampaņas gaitā Tramps atgādināja par vairākām sievietēm, kas Klintonu apsūdzējušas par seksuālu uzmākšanos, bet Hilarijai Klintonei pārmeta, ka viņa, samierinoties ar vīra neuzticību, šādu uzvedību pat veicinājusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!