Foto: Reuters/Scanpix

Atskatoties uz piektdienas tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ASV prezidents Donalds Tramps sestdien izteicies, ka tā bijusi lieliska. Vienlaikus Tramps G20 samitā paziņoja, ka cer ātri noslēgt tirdzniecības līgumu ar Eiropas Savienību (ES) pamest tīkojošo Lielbritāniju.

Vācijas pilsētā Hamburgā notiekošajā G20 valstu samitā, sestdienas rītā sēžot līdzās Lielbritānijas premjerministrei Terēzai Mejai, Tramps pirmo reizi komentēja vakardienas tikšanos ar Putinu, norādot, ka tā bijusi lieliska. Vēstīts, ka divas stundas un 15 minūtes ilgajā sarunā Tramps izteica bažas par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, kā arī apsprieda situāciju Ukrainā un Sīrijā.

Sestdien Tramps izcēla savas "īpašās attiecības" ar Lielbritānijas premjerministri Meju, atklājot, ka viņi kopā strādā pie tirdzniecības līguma noslēgšanas. Tramps šo līgumu raksturoja kā "ļoti, ļoti lielu darījumu, ļoti spēcīgu, lielisku darījumu abām valstīm". Meja bija pirmā ārvalstu līdere, kas Baltajā namā apciemoja ASV prezidentu un piebilda, ka drīzumā arī Tramps apciemos Londonu. Tramps ielūgumu sestdien apstiprināja.

Aģentūra "Associated Press" vērtē, ka divpusējais tirdzniecības līgums starp ASV un Lielbritāniju ir ļoti iespējams, jo Tramps iepriekš paudis atbalstu Lielbritānijas solim pamest ES. Savukārt "The Guardian" atzīmē, ka Trampa atziņas nav jāuztver par līguma priekšvēstnesi, jo ASV prezidents pastāvīgi atgādina, ka Amerikas intereses viņam ir primāras.

Vēstīts, ka naktī uz sestdienu Hamburgā turpinājušies ielu grautiņi, kuros kopumā cietuši 213 policisti. Cietušo protestētāju skaits pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!