Foto: AP/Scanpix

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps piektdien paziņojis, ka viņa virzītie kandidāti valdības amatiem var brīvi paust savu viedokli.

"Es vēlos, lai viņi būtu tie, kas ir, un paustu savas domas, nevis manējās," tviterī paziņoja Tramps.

Trampa izvirzītie kandidāti augstākajiem amatiem vairākkārt pauduši viedokļus, kas nesakrīt ar Trampa nostāju, sevišķi, ar idejām, kas piesaistījušas vislielāko mediju un sabiedrības uzmanību.

Viņi brīdinājuši par Krievijas radītajām briesmām, slavējuši NATO, noraidījuši spīdzināšanu, aizstāvējuši ASV izlūkdienestus un brīdinājuši, ka ASV nevajadzētu izstāties no Irānas un pasaules lielvaru kodolvienošanās, kā arī no Parīzes klimata vienošanās.

Atbildot uz senatoru jautājumiem pirms apstiprināšanas amatā, Trampa izraudzītie kandidāti centās mīkstināt teju visus Trampa pretrunīgāk vērtētos izteikumus, apliecinot senatoriem, ka pieturas pie redzējuma, kas veidojis Rietumu stratēģisko domāšanu un institūcijas kopš Otrā pasaules kara.

Tramps piektdien tviterī arī kategoriski noraidīja nule kā izskanējušos apgalvojumus, ka Krievijas rīcībā esot kompromitējoša informācija, ar kuru tā varētu jauno ASV prezidentu šantažēt.

"Šaubīgu politisko darboņu – kā demokrātu, tā republikāņu – safabricēti fakti, viltus ziņas! Krievija apgalvo, ka nekā nav. Iespējams, to izplatījuši izlūkdienesti, pat zinot, ka pierādījumu nav un nekad nebūs," tviterī norādīja politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!