Foto: Reuters/Scanpix
ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija vēlas uzcelt uz Meksikas robežas 30 pēdas (deviņus metrus) augstu mūri, kas izskatītos labi no ziemeļu puses un kuram būtu grūti pārkāpt vai izlauzties cauri, liecina valdības vietnē ievietotas iespējamā kontrakta prasības, kurās tālāk detalizēts Trampa solījums uzcelt "lielu, skaistu mūri" uz šīs robežas.

Šīs prasības piektdienas vakarā publicēja Iekšzemes drošības ministrijas Muitas un robežsardzes dienests (CBP), kas pārrauga šo projektu un varētu patrulēt un uzturēt šo mūri. Termiņš atbildei uz šiem kontraktu piedāvājumiem ir 29.marts.

Vienā no potenciālā kontrakta variantiem ir pieprasīts stiprs betona mūris, savukārt citā paredzēta caurredzama mūra uzcelšana. Abos gadījumos mūrim jābūt iegremdētam zemē vismaz sešu pēdu (1,8 metru) dziļumā, un tajā jāierīko automatizēti vārti gājējiem un automašīnām.

Ierosinātais mūris arī jāuzceļ tā, lai paietu vismaz viena stunda, mēģinot izlauzties tam cauri ar āmuru, kaltu, urbi, autogēnu vai citiem rīkiem.

Valdība piešķirs kontraktu, balstoties uz 10 metrus platiem mūra paraugiem, kas jāuzbūvē Kalifornijas štata Sandjego pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!