Sahalīnas salas Korsakovas ostā pirmdien ieradies kuģis "Andromeda" ar 35 izglābtajiem nogrimušā tralera "Daļnij Vostok" jūrniekiem.

Kuģis Sahalīnas salā nogādājis arī 56 bojāgājušo jūrnieku mirstīgās atliekas.

Dienvidsahalīnas glābšanas dienests paziņojis, ka otram kuģim, uz kura atrodas vēl 25 izdzīvojušie jūrnieki, nācies mainīt kursu, lai izvairītos no ledus lauka, bet arī tas drīz ieradīsies ostā.

Jau vēstīts, ka, kuģim "Daļnij Vostok" nogrimstot, otrdien Ohotskas jūrā dzīvību zaudēja 56 cilvēki. Vēl 13 cilvēki joprojām nav atrasti.

Uz kuģa atradās arī trīs Latvijas pilsoņi. Divi no viņiem ir dzīvi, bet par trešo ziņu nav, liecina Latvijas Ārlietu ministrijas informācija.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs LNT pastāstīja, ka mūsu valsts rīcībā joprojām nav ziņu par trešo jūrnieku. Ministrs zināja stāstīt, ka arī diviem izglābtajiem cilvēkiem vēl būs nepieciešama ārstēšanās, tāpēc ir grūti pateikt, kad viņi atgriezīsies Latvijā.

Tiek uzskatīts, ka uz kuģa atradās 132 cilvēki, no kuriem 63 tika izglābti.

Varasiestādes sākušas izmeklēšanu pēc panta par jūras transporta kustības un ekspluatācijas drošības noteikumu pārkāpšanu, kā rezultātā gājuši bojā divi vai vairāki cilvēki. Iespējams, ka avārijā bijis vainojams balasta trūkums.

Kā ziņots, Traleris "Daļnij Vostok" avarēja otrdien ap plkst.6.15 pēc vietējā laika. SOS signāls no tralera netika saņemts. Uz kuģa atradās 78 Krievijas pilsoņi un 54 ārzemnieki. Uz kuģa bijuši 42 Birmas pilsoņi, trīs - Latvijas, četri - Ukrainas un pieci Vanuatu pilsoņi. Lielākā daļa kuģa komandas bijuši Krievijas Sahalīnas salas iedzīvotāji.

Visiem izdzīvojušajiem tika konstatēta ķermeņa atdzišana, jo ūdens jūrā nav pārsniedzis plus divus grādus.

Kuģis būvēts 1989.gadā Krievijā. Līdz 2014.gadam tas ar nosaukumu "Stende" kuģojis Baltijas jūrā un bāzējies Rīgā.

Pērn kuģi iegādājies uzņēmums "Magellan", un tas pārbraucis uz Krievijas Tālajiem Austrumiem, kur kuģim piešķirts jauns vārds. Tā bāzes osta bijusi Neveļska, Sahalīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!