Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas jaunā Tālo Austrumu attīstīšanas projekta ietvaros Amūras reģionā trīs ģimenes saņēmušas bezmaksas zemi hektāra apmērā. Pilotprojektam izvēlēts reģiona dienvidos esošais Arharinskas rajons, kurš robežojas ar Ķīnu un Krievijas Ebreju autonomo reģionu, raksta Kremļa finansētais medijs "RT".

"Pirmie pieteikumi saņemti no šajā apgabalā jau dzīvojošajiem, kuri ilgus gadus nodarbojas ar biškopību. Rajona amatpersonas jau apstiprinājušas zemes piešķiršanu, un ir noteiktas jauno privātīpašumu robežas," aģentūrai "Interfax" atklājis rajona pārstāvis. Patlaban tiekot izskatīti vēl divi pieteikumi, no kuriem viens ir kolektīvs triju biškopju ģimeņu pieteikums.

Arharinskas rajonā ir aptuveni 50 000 hektāru lauksaimniecības zemes un ap 500 000 hektāru meža.

Programmā iekļautā Jakutijas reģiona gubernators savukārt paziņojis, ka papildus valsts piedāvātajam hektāram zemes, apgabals vēl papildu piešķirs 2,5 hektārus. Jakutijas klimats pazīstams kā ļoti skarbs, turklāt 1926. gadā tajā bijuši mīnus 71,2 grādi pēc celsija skalas, kas ir Ziemeļu puslodē aukstākā fiksētā gaisa temperatūra, norāda "RT".

Aprīlī Krievijas parlaments pieņēma likumu, kas ļauj Krievijas iedzīvotājiem iegūt savā īpašumā bezmaksas zemes hektāru Tālo Austrumu Krievijas daļā. Tā ietver Jakutijas, Kamčatkas, Čukotkas, Piejūras, Habarovskas, Amūras, Magadanas un Sahalīnas apgabalu, kā arī Ebreju autonomo reģionu.

Zemi atļauts izmantot jebkam, ko neaizliedz likums, taču jaunie īpašnieki pēc zemes saņemšanas piecus gadus to nevar izīrēt, pārdot vai atdot kādam citam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!