Foto: AP/Scanpix/LETA
Trīs mēnešus pēc postošās viesuļvētras "Marija" bez elektrības joprojām ir teju puse Puertoriko iedzīvotāju, paziņojis elektrības piegādātājs AEE.

Pēc 20. septembrī salu skārušās viesuļvētras elektrības padeve atjaunota tikai 55% mājsaimniecību, paziņoja AEE direktors Husto Gonsaless.

Uz šo brīdi viena pilsēta - Kjalesa - joprojām ir pilnībā bez elektrības, un nevienai pilsētai nav pabeigta elektrotīkla, sacīja Gonsaless.

Prioritāte piešķirta elektropadeves atjaunošanai slimnīcām, tirdzniecības centiem un rūpnīcām.

Puertoriko gubernators Rikardo Roseljo Nevaress piektdien aicināja ASV komunālās kompānijas nosūtīt uz salu 1500 strādnieku, lai paātrinātu elektrības padeves atjaunošanas darbus. Viņš arī aicināja ASV armijas inženieru korpusu nosūtīt vairāk cilvēku, lai palīdzētu atjaunošanas darbiem.

Šonedēļ intervijā "ABC News" Puertoriko galvaspilsētas Sanhuanas mērs Karmena Julina Krusa pavēstīja, ka ASV federālās valdības reakcija uz vētru bijusi neadekvāta, un ASV prezidentu Donaldu Trampu nodēvēja par "katastrofu virspavēlnieku".

"Viņš bijis necienīgs pret Puertoriko iedzīvotājiem, viņš bijis necienīgs pret amerikāņiem, kas pametuši savas mājas un ieradušies šeit mums palīdzēt," sacīja Krusa.

ASV asociēto valsti Puertoriko, kur dzīvo 3,4 miljoni ASV pilsoņu, "Marija" skāra 20.septembrī, nodarot milzu postījumus. Nepilnas divas nedēļas pirms tam teritorijai pāri brāzās viesuļvētra "Irma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!