Likumsargi aizturējuši galveno aizdomās par Vecgada nakts slaktiņu Stambulas naktsklubā turēto, atsaucoties uz Turcijas medijiem, ziņo raidsabiedrība BBC.

Aizturētais ir Abdulkadirs Mašaripovs. Tiek uzskatīts, ka viņš ir vainojams bruņotajā uzbrukumā klubā "Reina", kurā dzīvību zaudēja 39 cilvēki.

Uzbrucējs kopā ar viņa četrus gadus veco dēlu tika atrasts policijas operācijas laikā kādā dzīvoklī Stambulā. Dzīvokli īrēja kāds kirgīzs, kurš arī ir aizturēts, vēstīja TRT.

Ziņu aģentūra "Anadolu" vēstīja, ka kopā aizturēti četri cilvēki, tostarp trīs sievietes.

Uzbrucējs pēdējās divas nedēļas bēguļoja.

Par uzbrucēja identitāti ir valdījusi liela neskaidrība. Sākotnēji tika ziņots, ka uzbrucējs nāk no Kirgizstānas, vai arī ir uiguru izcelsmes Ķīnas pilsonis. 8.janvārī parādījās informācija, ka uzbrucējs ir no Uzbekistānas.

"Anadolu" aizturēto identificēja kā Mašaripovu. Aģentūra "Dogan" piebilda, ka viņš ir pazīstams arī ar segvārdu Abu Muhameds Horasans. Šie vārdi tika minēti arī 8. janvāra mediju ziņās.

Foto: AP/Scanpix

Jau ziņots, ka iepriekš Turcijā saistībā ar slaktiņu Stambulas naktsklubā aizturēti divi uiguru izcelsmes Ķīnas pilsoņi. Savukārt slepkava, kas, kā paziņoja varasiestādes, esot uiguru izcelsmes Turcijas pilsonis, vēl bija uz brīvām kājām.

Aizdomās turamajiem izvirzītas apsūdzības par dalību teroristiskā grupējumā, par nelicencētu šaujamieroču iegādi un par līdzdalību 39 slepkavībās, ziņo aģentūra "Anadolu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!