Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas notriektā Krievijas bumbvedēja nogalinātais pilots no Sīrijas sestdienas vakarā ir nogādāts Turcijā un pēc Maskavas lūguma tiks nodots Krievijai, svētdien paziņoja Turcijas premjerministrs Ahmets Davutolu.

"Pilotu, kurš zaudēja dzīvību gaisa telpas pārkāpšanas laikā, mēs saņēmām pie [Sīrijas] robežas vakar vakarā," Davutolu teica žurnālistiem Ankarā.

Viņš piebilda, ka Krievijas amatpersona kopā ar Turcijas militāro amatpersonu drīzumā dosies uz Hatajas provinci, kas atrodas pie robežas ar Sīriju, kur Krievijas pārtāvim tiks nodotas Krievijas lidotāja mirstīgās atliekas.

Jau vēstīts, ka otrdien Turcijas iznīcinātāji pie Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumbvedēju. Turcija paziņoja, ka šī Krievijas lidmašīna bija pārkāpusi tās gaisa telpu, savukārt Krievija to noliedz.

Abiem bumbvedēja apkalpes locekļiem izdevās katapultēties, taču vienu no viņiem nošāva kaujieki, kad viņš nolaidās ar izpletni. Tika nogalināts arī lidmašīnas apkalpes glābšanas operācijā iesaistīts Krievijas jūras kājnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!